divendres, 23 d’agost del 2024

Estic buscant informació sobre Pere (Pedro) Esteve Manils, nascut el 1920 a Mollet del Vallès (Barcelona)

 RÉFUGIÉS ESPAGNOLS en France - EXILIO REPUBLICANO ESPAÑOL.

Oriol Fort 1 d 
Bon dia benvolguts amics. Estic buscant informació sobre Pere (Pedro) Esteve Manils, nascut el 1920 a Mollet del Vallès (Barcelona).Va pertànyer a la Quinta del Biberó 1938, va participà a la batalla de l'Ebre i va travessar aquest riu en la retirada. La seva localització es va perdre a mitat del 1939 als Pirineus Orientals. Probablement va estar als camps d'Argelers i/o d'Agde. Informacions no precises procedents de l'exili al sud de França, parlen d'amputació de cama a l'hospital de Montpeller. No se'n sap res més.
Moltes gràcies!
Buenos días queridos amigos. Estoy buscando información sobre Pere (Pedro) Esteve Manils, nacido en 1920 en Mollet del Vallès (Barcelona). Perteneció a la Quinta del biberón 1938, participó en la batalla del Ebro y atravesó este río en su retirada. Su localización se perdió a mitad de 1939 en los Pirineos Orientales. Probablemente estuvo en los campos de Argelès y/o de Agde. Informaciones no precisas procedentes del exilio en el sur de Francia, hablan de amputación de pierna en el hospital de Montpellier. No se sabe más. ¡Muchas gracias!
Bonjour chers amis. Je recherche des informations sur Pere (Pedro) Esteve Manils, né en 1920 à Mollet del Vallès (Barcelone). Il appartenait à la Quinta del Biberó en 1938, participa à la bataille de l'Èbre et traversa cette rivière en retraite. Son emplacement fut perdu au milieu de 1939 dans les Pyrénées Orientales. Il était probablement dans les domaines d'Argelès et/ou d'Agde. Informations inexactes de l'exilé dans le sud de la France, on parle d'une amputation d'une jambe à l'hôpital de Montpellier. Rien d'autre n'est connu. Merci beaucoup !