L'autor, que ha publicat altres estudis sobre aquesta etapa, és membre del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló de la Plana.
Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te'n ací.
La Guerra Civil va sacsejar la vida a tots els pobles de la comarca dels Ports, no només per la violència i el cost humà en vides humanes que va suposar, sinó també per les importants transformacions socials i econòmiques que es van intentar impulsar en l'etapa republicana i les expectatives que s'hi va generar.
Els Ports: franquisme i repressió, ciutadania i memòria, de Joan Lluís Porcar, publicat per Onada, recull noves informacions sobre aquesta convulsa etapa de la nostra història, i aporta un estudi sobre la repressió franquista i sobre els nostres espais de memòria.
En aquest llibre, a banda dels capítols dedicats al primer terç del segle XX, la guerra civil, el franquisme i la repressió a la comarca que aporten aspectes interessants i innovadors, hi ha altres dos capítols en els quals tracta temes nous: reflexions i propostes sobre els espais de memòria amb les seues possibilitats culturals, educatives i turístiques que poden ser interessants per al desenvolupament de la comarca, un estudi sobre les fosses de la guerra i la repressió al territori, i altre comparatiu sobre les dues memòries presents a la comarca, la nomenclatura i simbologia democràtica enfront de la franquista que encara habita al nostre paisatge. També hi ha un capítol dedicat a totes les persones, testimonis, investigadors que han col·laborat, aportat informació i documentació i han fet possible aquest treball.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada