divendres, 18 de març del 2022

La repressió franquista als Ports, protagonista del nou llibre de Joan Lluís Porcar.

 https://www.nosaltreslaveu.cat/noticia/74890/la-repressio-franquista-als-ports-protagonista-del-nou-llibre-de-joan-lluis-porcar?id_butlleti_enviar=1180&utm_source=butlleti_article&utm_medium=butlleti&utm_campaign=la-repressio-franquista-als-ports-protagonista-del-nou-llibre-de-joan-lluis-porcar


L'autor, que ha publicat altres estudis sobre aquesta etapa, és membre del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló de la Plana.


per NLV

CulturaInfoLlibres

Els Ports: franquisme i repressió, ciutadania i memòria, de Joan Lluís Porcar
Els Ports: franquisme i repressió, ciutadania i memòria, de Joan Lluís Porcar

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te'n ací.

La Guerra Civil va sacsejar la vida a tots els pobles de la comarca dels Ports, no només per la violència i el cost humà en vides humanes que va suposar, sinó també per les importants transformacions socials i econòmiques que es van intentar impulsar en l'etapa republicana i les expectatives que s'hi va generar.

Els Ports: franquisme i repressió, ciutadania i memòria, de Joan Lluís Porcar, publicat per Onada, recull noves informacions sobre aquesta convulsa etapa de la nostra història, i aporta un estudi sobre la repressió franquista i sobre els nostres espais de memòria.

Onada (2022)

En aquest llibre, a banda dels capítols dedicats al primer terç del segle XX, la guerra civil, el franquisme i la repressió a la comarca que aporten aspectes interessants i innovadors, hi ha altres dos capítols en els quals tracta temes nous: reflexions i propostes sobre els espais de memòria amb les seues possibilitats culturals, educatives i turístiques que poden ser  interessants per al desenvolupament de la comarca, un estudi sobre les fosses de la guerra i la repressió al territori, i altre comparatiu sobre les dues memòries presents a la comarca, la nomenclatura i simbologia democràtica enfront de la franquista que encara habita al nostre paisatge. També hi ha un capítol dedicat a totes les persones, testimonis, investigadors que han col·laborat, aportat informació i documentació i han fet possible aquest treball.