- S'ha verificat a partir de 134 mostres biològiques · Destaca el cas de dues germanes que desconeixien l'existència l'una de l'altra i únicament tenien la sospita d'haver estat robades
15.02.2023 - 14:32
|
Actualització: 15.02.2023 - 16:26
El banc d’ADN per a verificar casos d’infants robats impulsat per la Generalitat Valenciana i l’institut d’investigació Fisabio ha aconseguit els primers resultats. Ha establert el parentiu de dues parelles de germans, dues dones i una dona i un home, tots valencians nascuts durant el franquisme.
“Fem un pas important en la qualitat democràtica amb l’objectiu de tapar un capítol molt fosc de la nostra història”, ha manifestat la consellera de Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, en conferència de premsa al costat de la investigadora de Fisabio Llúcia Martínez.
Encara que els informes dels quatre casos detectats són provisionals, ja que es van comunicar ahir, la intenció és donar-los a conèixer a la justícia quan siguen els definitius. Ara, es mantindrà l’anonimat d’aquestes dues parelles de germans, cadascuna nascuda de la mateixa mare i pare i tots abans de la democràcia. Tampoc es difondrà el lloc on es va cometre el robatori, una dada que només saben les associacions.
Entre aquests infants robats destaca el cas de les dues germanes, que desconeixien l’existència l’una de l’altra i únicament tenien la sospita d’haver estat robades. La intenció és continuar fent proves amb periodicitat. “Organitzarem les recollides que facen falta”, ha garantit la investigadora, qui ha fet valdre el treball de la Conselleria i de Fisabio amb aquestes tècniques de seqüenciació massiva.
La identitat dels quatre infants s’ha verificat a partir de 134 mostres biològiques: 91 procedents de familiars i 43 de possibles casos. Aquestes 134 mostres van partir d’un llistat de 231, però va ser impossible arribar a totes pel desfasament de les dades i per la desconfiança de facilitar-les, explica l’administració.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada