divendres, 6 de març del 2009

PP Vice (2). 06/03/2009. Garzón vincula la trama corrupta amb la direcció nacional del PP.

_

Garzón vincula la trama corrupta amb la direcció nacional del PP

• Diu que la xarxa es va gestar en l'època d'Aznar i es va traslladar a València amb l'arribada de Rajoy
• Imputa els alcaldes d'Arganda i de Pozuelo per rebre gairebé dos milions d'euros de Correa

MÉS INFORMACIÓ
Correa es va guanyar la confiança dels polítics amb "regals de tot tipus"Implicats Camps i Costa, segon del PP a ValènciaHome de Camps, Rajoy i FabraActe d'inhibició a favor del TSJ de València, en format PDFActe de les imputacions contra càrrecs del PP de MadridActe d'inhibició en favor del TSJ de Madrid, en format PDF

MARGARITA BATALLAS MADRID

Un monopoli.
El jutge Baltasar Garzón afirma que la trama corrupta de Francisco Correa es va gestar en l'època de José María Aznar i que va deixar de treballar per al PP nacional quan Mariano Rajoy va obtenir les regnes del partit el 2004. Per això, el cap d'aquesta xarxa va traslladar els seus negocis a València. El jutge va cedir ahir el cas als Tribunals Superiors de València i Madrid.El magistrat revela que Correa va pagar en vestits gairebé 12.000 euros al president de la Generalitat de València, Francisco Camps, a canvi d'obtenir adjudicacions per quatre milions d'euros del 2006 al 2009. A més, el PP va rebre 420.000 euros de la trama i va realitzar pagaments "fora de control fiscal" a Orange Market per les despeses del congrés regional del PP de València del 2002.

NOUS IMPLICATS
Així mateix, Garzón va imputar ahir en la trama els alcaldes del PP dels municipis madrilenys d'Arganda del Rey i Pozuelo de Alarcón, Ginés López i Jesús Sepúlveda --exsecretari d'acció electoral del PP nacional--, respectivament, i quatre persones més, entre elles el pare i el germà de l'eurodiputat del PP Gerardo Galeote, que també apareix en la trama, encara que el fiscal anticorrupció no ha recolzat, de moment, la seva imputació. Els tentacles de la xarxa també arriben a Castella i Lleó.

El jutge revela que la trama de Correa va començar a operar per "la relació directa" que va establir amb "responsables" del PP "a nivell nacional que tenien el seu lloc de treball a la seu nacional d'aquest partit situada al carrer de Génova de Madrid". Aquestes persones "van convertir" la seva empresa, Special Events, en l'adjudicatària de "la part més gran dels actes de promoció" del PP. El cap d'aquesta trama del 1996 al 2004 --els dos mandats d'Aznar-- va establir "un cercle de persones que o bé li concedien l'organització d'esdeveniments per la seva posició dins del partit" o pels seus càrrecs a les administracions que governaven.

Correa els responia amb "regals" de tot tipus per "crear una relació estable" per "afavorir el negoci de les seves empreses". Per exemple, si un dels responsables polítics arribava a una administració local o autonòmica "començava a introduir persones de la seva confiança en llocs clau per controlar la concessió de contractes públics i el posterior pagament dels serveis".

No obstant, aquesta relació privilegiada es va trencar el 2004 quan Mariano Rajoy va començar a dirigir el partit. Per això, Correa va optar per traslladar-se a València i crear una empresa de la qual es va ocupar Álvaro Pérez Alonso, el Bigotes, "forjat en l'organització d'esdeveniments per al partit a nivell nacional" i que mantenia bones relacions "amb les persones que ocupaven càrrecs de responsabilitat al Govern de la Generalitat" i al PP valencià.

Les acusacions estan recolzades en la comptabilitat de la xarxa. José Luis Izquierdo, empleat d'una de les empreses de Correa, "exercia com a responsable del control dels diners existents". Al seu domicili, la policia hi ha localitzat "un conjunt de fulls" on consta "la recepció de diners i la seva distribució" en caixes de seguretat que es nodreixen per la "caixa B" del conglomerat empresarial. La caixa B "utilitzava diners aliens al sistema financer per afrontar tot tipus de despeses i pagaments a diferents persones que ostenten càrrecs públics". La comptabilitat secreta responia "a les comissions" que percebia la trama i que amagava mitjançant "factures falses".

LES PROVES
Amés, Izquierdo va anotar "els pressupostos d'obra pública amb les empreses adjudicatàries" i va apuntar "els càlculs de percentatges". Correa "decidia la distribució" entre "els partícips en el negoci". La part que corresponia a l'organització es repartia en diferents conceptes. Aquest empleat també va dissenyar un sistema d'arxius personalitzats i un altre de general que li permetia "fer consultes de la situació dels fons de la caixa B". Els apunts comptables consistien en l'obertura per part d'Izquierdo d'"un compte per cada persona física, jurídica o esdeveniment".
_

'OPERACIÓN GÜRTEL'
El PP pone la mano en el fuego por Camps, Costa y sus finanzas

Maria Dolores de Cospedal señala que los afiliados citados en los autos de Garzón —salvo Camps y Costa— han pedido su baja cautelar de militancia.

_

La trama se gestó en Génova 13

_

¿Quién es quién?
Inhibición TSJ Valencia
Inhibición TSJ Madrid
Más imputaciones
Caen los alcaldes de Arganda y Pozuelo
Aguirre acusa a Garzón de "aceptar regalos superiores a los de Camps"
Fabra pone la mano en el fuego por Camps pero no por Garzón
Camps, "indignado con las cosas que se dicen" en su contra
_

Aguirre, con el editorial de El Mundo que interpreta que hay contra Camps una causa política, que no penal
"Hay imputados de dos clases, los del PP que son malos malísimos y los del PSOE que no han hecho nada"

Él, López Viejo y Bosch habrían cobrado un total de 1,2 millones de euros en sobornos
La trama corrupta de Correa pagó la boda y la luna de miel de Martín Vasco

La actitud de la derecha ante la justicia, predemocrática
El Estado de Derecho no se está pudriendo en España, señora alcaldesa de Valencia

Maru Menéndez: "Es evidente que el PP tiene mucho que ocultar"
Comisión del espionaje: por imposición del PP la semana que viene sólo comparecerá Granados

La sombra de la corrupción puede alcanzar a altos dirigentes del PP nacional
Garzón: la red de Correa se gestó "en la calle Génova", en la era Aznar

El tesorero del PP, salvado... "de momento"

¿Financiado con dinero negro el Partido Popular valenciano?
Sospechas de delito sobre Francisco Camps y Ricardo Costa

La lista continúa con López Viejo, Benjamín Martín, Alfonso Bosch, Martín Morales, Clemente Aguado, José y Ricardo Galeote
Los alcaldes de Pozuelo de Alarcón y Arganda del Rey, imputados

Aguirre cree "absoluta y totalmente" en su inocencia
Dimiten los alcaldes populares de Arganda y Pozuelo tras ser imputados en la trama

No descartan emprender acciones judiciales contra quienes "difaman" el buen nombre del partido
El PP pone "en cuarentena" el auto de Garzón que ve indicios de delito en Camps y Costa

Las amistades del president con altos cargos de la judicatura valenciana
El presidente del TSJV, íntimo amigo de Camps, investigaría su presunta implicación en la Operación Gürtel

Compromís compara sus reuniones con De Rosa con la cacería de Garzón y Bermejo
Camps elude hablar de sus relaciones con los jueces y dice que sus "amigos" son los ciudadanos
_