dimecres, 3 d’agost del 2016

Querellants a l'Argentina de Cornellà de Llobregat declaren el dia 4/08/2016.



Cornellà de Llobregat és una de les ciutats de Catalunya amb més querellants, particulars i col·lectius. Entre l'agost i el setembre declararan als seus jutjats tres cornellanenques i cornellanencs per la repressió franquista soferta pels seus familiars.

La Xarxa Catalana i Balear de Suport a la Querella Argentina us convoca a la declaració als jutjats de Cornellà de Llobregat de Flor Calzada i Xavier Pérez en compliment del requeriment de la jutgessa argentina María Romilda Servini de Cubría, que instrueix la Causa 4591/2010 per crims de genocidi i/o lesa humanitat comesos pel franquisme i en la transició, de 17 de juliol de 1936 fins al 15 de juny de 1977.

Lloc:  Jutjat Nº 2 de Cornellà de Llobregat (C/ Victor Pradera cantonada Rius i Taulet, davant l'estació d'autobusos)
Data: Dijous 4 d'agost de 2016
Hora: 9.30
Veïns de Cornellà de Llobregat querellants a la República Argentina

Flor Calzada Díaz va denunciar a la justícia argentina, al Juzgado Nacional en lo Criminal y Correccional Federal Nº 1 de Buenos Aires, la repressió que va sofrir el seu pare Antonio Calzada i el patiment familiar per aquests fets. També va posar denúncia al consolat argentí de Barcelona pels seus oncles Ramón i Enrique Herrada Domínguez, el primer desaparegut i el segon afusellat després d'un consell de guerra que el va condemnar a mort. 




Més informació sobre l'Antonio Calzada, nascut a La Campana, Sevilla, militant de la CNT que va ser condemnat a mort i commutada la seva pena per la de reclusió: 




Xavier Pérez va denunciar el cas del seu avi, un militant socialista Tinent d'Alcalde de la població de A Cañiza, Pontevedra, que va ser condemnat a mort en consell de guerra i  afusellat a la ciutat de Vigo el 31 d'octubre de 1936. El seu nét ho va fer seguint el desig del seu avi que va deixar una petició de justícia al seu testament escrit darrere la foto dels seus tres fills petits. 

Més informació sobre Justo Moure Giráldez:


Si teniu algun dubte o voleu més informació podeu fer les vostres consultes al correu: xarxaquerellargentina@gmail.com