diumenge, 1 de setembre del 2019

Localitzen el fill i el net de l'afusellat pel franquisme que conservava entre les seues restes cartes de la seua dona

https://www.diarilaveu.com/localitzen-al-fill-i-al-net-de-lafusellat-pel-franquisme-que-conservava-entre-les-seues-restes-cartes-de-la-seua-dona



Els familiars de Francisco Sanz, de 85 i 58 anys, podran recuperar les seues restes i pertinences després que l'Associació de Familiars de Víctimes els haja localitzat
31 agost 2019 18:50h
Les restes de Francisco Sáez van ser recuperades aquest dimecres. / EUROPA PRESS
VALÈNCIA. L'Associació de Víctimes del Franquisme de la Fossa 127 del cementeri de Paterna (l'Horta)ha aconseguit localitzar el fill i el net d'un represaliat de la dictadura les restes del qual es troben en aquesta tomba comuna després de trobar a la seua roba postals manuscrites per la seua dona i per un amic.

Aquests escrits, trobats el dimecres en una de les butxaques de la jaqueta que vestia aquest home, al costat de dades que figuren en els registres que es tenen, han permés saber que es tracta de Francisco Sanz Herráez, un sabater de 40 anys que va estar pres en la Presó Model de València i va ser afusellat el 13 de juliol de 1940.

González ha explicat aquest dissabte que, finalment, s'ha localitzat tant el fill del mort, un veí de Paterna que ara té 85 anys, com el net, de 58 anys. Segons ha relatat, una de les associades a l'entitat va contactar a través de les xarxes socials amb un amic seu que està implicat en la recuperació de la memòria històrica.

Aquesta persona va aconseguir contactar amb un home de 58 anys que, pel que sembla, és el net de Francisco Sanz Herráez. De fet, va explicar a l'associació que el seu pare, que seria el fill del sabater afusellat, encara viu, té 85 anys i resideix a Paterna.

Gràcies a aquestes indagacions, la família d'aquell home que després de passar per la Presó Model de València va ser afusellat el 1940 podrà recollir les seues restes, com també recuperarà les postals trobades entre les seues vestimentes.
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.