diumenge, 14 de desembre del 2008

Les actuacions "cara a la galeria" de Zapatero contra ETA.

_

Segons la Presidenta de Madrid, la neocon Espe, les darreres actacions del Govern contra ETA són de cara a la galeria per tapar la intenció de tornar a negociar amb la banda mafiosa.

La més important representant de l'extrema dreta españññola vol fer-nos creure -s'ho creu ella?- que el fet d'haver detingut Txeroki i la seva cúpula i, tres setmanes després, Aitzol i la seva també, així com uns altres cinc membres pròxims a la direcció de la banda s'ha fet de cara a la galeria. L'immens cinisme de la indivídua que governa i demantella Madrid, tanmateix, no entra en total col.lisió amb declaracions semblant de Cospedal.

La prova que el que diu té un mínim de realitat la trobem a les pàgines del diari colpista "El Mundo" quan "destapa" que certs presos etarres que s'han distanciat de l'actual direcció han estat apropats al País Basc, mentre que calla que altres, pròxims a aquesta barbàrie, se'ls ha allunyats. Trillo mateix hi ha estat d'acord. No així Basagoiti ni, per descomptat, la populista demagoga i reaccionària Rosita Díez.

Qui, amb un mínim de decència ètica i rigor intel.lectual pot dir, com s'ha dit, que no es fa prou contra ETA o que es negocia. Ningú.

Que es digui això igual que presentar mocions als ajuntaments per a la immediata dissolució dels ajuntaments en què governa ANV, és enganyar alevosament: qui ha governat -i no ho ha fet- sap que escometre tal acció exigeix una àmplia gamma de proves que no són gens fàcils de trobar i que qualsevol error, precipitació o excés durà al final del procés que de segur ANV iniciaria als Tribunals, a donar la raó a la formació abertzale proetarra.

Però, com que es tracta d'emmerdar, tot val, en la confiança de la ignorància i simplisme de la gent.

Cal, doncs, anar-hi a pams i que cap petit avanç suposi un retrocés major després per a major riallada de la banda. Però no parar.

Separar etarres descerebrats i acostar etarres amb dos dits de front. Detenir però aplicar polítiques penitenciàries intel.ligents contra el món independentista violent. Al final ETA desapareixà però no serà per art d'encantament sinó després d'una negociació sobre armes i sobre presos. Però aquesta negociació, avui, és molt lluny.
_

"ETA le propone pagar una cuota anual de 6.000 euros"
40 etarras se dedican a las tareas de extorsión
El juez envía a prisión a cinco miembros de la red que ocultaba a etarras huidos
_

Análisis: Dos modelos ante la fase final de ETA
_

El PP ignoró en 2003 la Ley de Régimen Local a la hora de disolver ayuntamientos, la misma que ahora invoca para ANV
_