dimarts, 20 de novembre del 2012

"Los maestros de la República en Manresa. Trayectorias, pedagogías y depuraciones ".



El martes 27 de noviembre, a las 19:00 h, la Asociación Memoria e Historia de Manresa presentamos nuestro último proyecto: la web "Los maestros de la República en Manresa. Trayectorias, pedagogías y depuraciones ".

La presentación irá a cargo de Juan María Serra. Acto seguido, el ensayista y pedagogo Gregorio Luri hablará de "La escuela republicana, una experiencia abortada".

El acto tendrá lugar en el Auditorio Fundación Caixa Manresa (La Plana de l'Om, 5).

Esta web se ha creado para rescatar del olvido los nombres de los maestros de la República y sus métodos pedagógicos, que siguen siendo todavía hoy un referente. La web reúne más de 2.000 documentos, la mayoría inéditos, muchos de los cuales ilustran el proceso de depuración que sufrieron los docentes republicanos durante el franquismo.

Asociación Memoria e Historia de Manresa

El dimarts 27 de novembre, a les 19:00 h, l’Associació Memòria i Història de Manresa presentem el nostre darrer projecte: el web “Els mestres de la República a Manresa. Trajectòries, pedagogies i depuracions”.

La presentació anirà a càrrec de Joan Maria Serra. Tot seguit, l’assagista i pedagog Gregorio Luri parlarà de “L’escola republicana, una experiència avortada”.

L’acte tindrà lloc a l’Auditori Fundació Caixa Manresa (La Plana de l’Om, 5).

Aquest web s’ha creat per rescatar de l’oblit els noms dels mestres de la República i els seus mètodes pedagògics, que continuen essent encara avui dia un referent. El web aplega més de 2.000 documents, la majoria inèdits, molts dels quals il·lustren el procés de depuració que van patir els docents republicans durant el franquisme.

Associació Memòria i Història de Manresa