diumenge, 9 de desembre del 2012

Genocidi franquista a València


http://www.youtube.com/watch?v=uDrEBaZ0IPU


UNIVERSITAT JAUME I DE CASTELLÓ. SEMINARI INTERCULTURAL DEL MASTER DE LA PAU. CONFLICTES I DESENVOLUPAMENTS


Xerrada - debat. Introducció a la resistència antifeixista i revolució social espanyola a càrrec del Fòrum per la Memòria del País Valencià. Es projectarà el documental "El Genocidi franquista a València". Dimecres 12 de decembre a les 16 h. Edifici de Postgrau - Universitat de Castelló
Dissabte 8 De Desembre De 2012
català/castellano
- Es projectarà el documental "El Genocidi franquista a València"
- Acte organitzat pel Seminari Intercultural del Master de la Pau. Conflites i desenvolupaments. Universitat Jaume I de Castelló
soterrament de víctimes dels bombardejos feixistes al Cabanyal (València) durant la II República
Programa
Breu explicació dels fets esdevinguts durant el conflicte armat viscut a l’Estat espanyol entre el 1936 i el 1939. Valoracions i implicacions internes i externes.
- Postguerra: genocidi franquista i repressió al País Valencià i a tot l’Estat espanyol. El per què d’un genocidi i les seues causes. La Falange com a grup paramilitar.
- ¿Per què no s’ha fet justícia? Valoració de la lluita duta a terme per l’associació. Situació de les fosses comunes.
- Transició i democràcia: situació actual de les víctimes i represaliats del franquisme, explicació de les lleis de punt i final i memòria històrica, valoració de l’actuació del Tribunal d’Estrasburg, del sumari argentí i de la implicació de l’ONU.
castellano
Programa
Breve explicación de los hechos ocurridos durante el conflicto armado vivido en España entre los años 1936 y 1939. Valoraciones e implicaciones internas y externas.
- Posguerra: genocidio franquista y represión en el País Valencià y en todo el Estado español. El por qué de un genocidio y sus causas. La Falange como grupo paramilitar.
- ¿Por qué no se ha hecho justicia? Valoración de la lucha llevada a cabo por la asociación. Situación de las fosas comunes.
- Transición y democracia: situación actual de las víctimas y represaliados del franquismo, explicación de las leyes de punto final y memoria histórica, valoración de la actuación del Tribunal de Estrasburgo, del sumario argentino y de la implicación de la ONU.