dissabte, 27 de juny del 2015

L'Ajuntament de Barcelona crearà una àrea de memòria històrica


http://titles.ws/spain/es2015062585408009961393.php





L'historiador i professor de la UAB Xavier Domènech (Sabadell, 1974) serà l'encarregat de liderar la nova àrea de Memòria Històrica, que es crearà dins l'Ajuntament de Barcelona. Segons ha pogut saber l'ARA, el nomenament es podria fer públic aquest dijous a la tarda, junt amb el de la comissionada de Cultura, que serà Berta Sureda.
Xavier Domènech és activista i membre de Procés Constituent. Va entrevista Pablo Iglesias a La Tuerka. És especialista en moviments socials, el canvi polític en el franquisme i la transició. El seu últim llibre és 'Hegemonías. Crisis, movimientos de resistencia y procesos políticos' (Akal, 2014).
Des de l'àmbit de Memòria Històrica s'ocuparà de reexplicar la història de la ciutat, tenint en compte la lluita veïnal i els moviments socials. Els seus àmbits abastaran des del nomenclàtor de Barcelona fins als arxius històrica. Aquesta tarda es concretaran els àmbits d'actuació, i caldrà veure si El Born Centre Cultural entra també en la seva carpeta, i com es reparteixen algunes àrees de l'ICUB.