diumenge, 24 de novembre del 2013

L'Associació Memòria de Mallorca (MdM) forma part de la comissió d’organitzacions que viatjaran a la República Argentina el proper dia 28 de novembre.

Companyes i companys, 

L'Associació Memòria de Mallorca (MdM) forma part de la comissió d’organitzacions (unes 50 entitats) que viatjaran a la República Argentina el proper dia 28 de novembre. El motiu d'aquest viatge és activar les querelles contra els crims franquistes que instrueix actualment a Buenos Aires la jutgessa María Servini de Cubría. 

Fa prop d'un mes, la jutgessa citada va dictar ordres internacionals de detenció contra coneguts torturadors franquistes. En lloc de ser detinguts immediatament i posats a disposició judicial, com procedeix legalment conforme al Tractat d'Extradició i assistència Judicial en matèria penal, subscrit entre Espanya i Argentina, la Fiscalia de l’Estat va intervenir per a impedir aquestes detencions, donant així continuïtat a la conducta de les autoritats espanyoles de protecció als repressors franquistes.

Fins i tot el Comitè de Drets Humans de l’ONU recentment ha fet públic que Espanya incompleix les seves obligacions en matèria de Desaparicions Forçades, instant el Govern de l'Estat a col•laborar amb la Justícia Universal, concretament amb la causa instruïda a l’Argentina, i a no posar traves ni dilatar-ne el procés.

S'han presentat un total de 170 querelles a tot l'Estat, de les quals 30 són querelles mallorquines. Representam per tant una part important d'aquest procés, i no podem deixar passar l'ocasió de xerrar directament amb la jutgessa que l’instrueix. Enregistrarem tot el procés en vídeo per a l’Arxiu de l’Associació i en un futur servirà per la realització d’un documental. 


Pensam que la lluita contra la impunitat del franquisme no afecta únicament les víctimes directes de la repressió i les seves famílies, sinó i també tota la societat democràtica de la nostra comunitat.

Com bé sabeu, Memòria de Mallorca és una entitat sense afany de lucre, que es manté amb aportacions dels socis i sòcies i amb la tasca voluntària dels i de les que hi treballem. Memòria de Mallorca assumeix les despeses inicials de la causa (viatges i estància), però ens quedarem pràcticament sense recursos per altres projectes que oferim gratuïtament.

Per recuperar part de les despeses volem posar en marxa un conjunt d’iniciatives, concerts, teatre, etc, de les que vos anirem informant. 


També podeu participar amb una aportació voluntària al compte de Memòria de Mallorca a la Caixa de Colonya, al número:
0004 2056 49 4102006399

Gràcies per endavant.
Salut, coratge i resistència!
Associació Memòria de Mallorca