dimarts, 10 de març del 2015

L'Estat espanyol llança una moneda amb un lema que recorda el franquisme


http://www.naciodigital.cat/noticia/83806/estat/espanyol/llanca/moneda/amb/lema/recorda/al/franquisme


 | Actualitzat el 10/03/2015 a les 16:00h
View image on Twitter
Sacan moneda conmemorativa de 200€ para vender que llevamos 70 años de paz. El franquismo fue paz, no?
La Fàbrica Nacional de la Moneda i el Timbre -una entitat que pertany a l'Administració General de l'Estat espanyol- entitat que pertany a l'Administració General de l'Estat espanyol- ha posat a disposició del públic una sèrie de dues peces que commemora la fi de la Segona Guerra Mundial amb el lema: "70 años de paz". Aquest emblema recorda a l'eslògan ideat pel règim franquista el 1964 per celebrar el 25è del final de la Guerra Civil: "25 años de paz española".

La sèrie està formada per dues monedes, una de plata (valorada en 10 euros) i una d'or (de 200 euros). El seu preu de venda, però, és més car: la primera es pot adquirir a partir de 50,5 euros, mentre que la segona en costa 640. En una de les cares de les peces  apareix la imatge de Felip VI, mentre que en l'altre es pot veure el colom de la pau.

Les monedes han irritat la xarxa, que ha carregat contra la inicitiva. Els usuaris critiquen no només que utilitzen un lema similar al de la propaganda franquista, sinó també que consideren que el règim va ser un període de "pau".
Moneda espanyola "70 años de paz" per la fi de la IIGM. Al 1945 a España NO hi havia pau, Franco reprimia i assassinava
View image on Twitter
¿Conmemorativa de 70 años de paz? ¿El criminal régimen franquista fue de paz? (Imagen vía @GeekIndignado)