dissabte, 2 d’abril del 2016

'Nosaltres no oblidem': la piulada de la Fundación Francisco Franco que indigna Twitter


http://m.ara.cat/politica/Fundacion-Francisco-Franco-polemica-Twitter_0_1550845021.html


ARA Barcelona01/04/2016 11:40
La Fundación Nacional Francisco Franco (FNFF) ha creat polèmica a Twitter aquesta matinada en publicar una fotografia de l'últim comunicat de la Guerra Civil Espanyola, signat per Francisco Franco l'1 d'abril de 1939, amb la frase "Nosaltres no oblidem". En el comunicat, escrit avui fa 77 anys, es pot llegir: 'En el dia d'avui, captiu i desarmat l'Exèrcit Roig, han aconseguit les tropes nacionals els seus últims objectius militars. La guerra s'ha acabat'.
La coordinadora nacional de ICV, Marta Ribas, ha demanat aquest divendres a la Fiscalia que actuï d'ofici contra la Fundació Francisco Franco per apologia del terrorisme i delictes d'odi " Ja hi ha marc jurídic suficient per actuar contra la fundació que ha fet apologia de l'odi i demanem a Fiscalia que actuï d'ofici" , ha explicat Rivas en declaracions a Europa Press.
La xarxa no ha trigat a reaccionar amb fortes crítiques per part dels usuaris de Twitter, entre els quals, diversos partits políticsIniciativa (ICV), des del seu compte oficial ha respost 'Sou escòria', amb una fotografia on es llegeix "Antifeixistes sempre". Izquierda Unida (IU), per la seva banda, ha piulat "Nosaltres, tampoc: FEIXISME MAI MÉS!". El portaveu adjunt d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián ha publicat al seu compte de Twitter : 'No permetis que un estat que permet i finança això et doni lliçons de res. Vergonya'. La diputada de la CUP Mireia Boya també ha contestat a la piulada de la Fundación Francisco Franco amb la frase en castellà: 'Doncs us heu oblidat els nostres morts a la cuneta'.
. Sou escòria!
. Nosotros/as tampoco: ¡FASCISMO NUNCA MÁS!

La Fundación Nacional Francisco Franco és una organització no governamental espanyola que declara com a objectius la difusió de la personalitat de Francisco Franco i dels assoliments del seu règim, així com el foment de la investigació sobre l'Espanya de Franco. La fundació va crear molta polèmica el 2003 quan es va denunciar en els mitjans de comunicació l'existència de subsidis estatals per a la informatització del seu arxiu quan només es permet l'accés als seus fons a historiadors relacionats amb l'extrema dreta.