dijous, 26 de novembre del 2015

Agraïment als grups polítics d'Esplugues que van donar suport a la moció del canvi dels carrers amb noms de franquistes.


https://www.facebook.com/memoriaBaixLlobregat/photos/a.296678590380399.64463.233930459988546/911310055583913/?type=3



Agraïment als grups polítics d'Esplugues que van donar suport a la moció del canvi dels carrers amb noms de franquistes:

"En nom de l’Associació Antifranquista del Baix Llobregat, volem donar les gràcies a els grups polítics: PSC, ERC-GxE, CIU, CE i CUP de l’Ajuntament d’Esplugues que, d’acord amb la nostra petició, han signat la moció per canviar els noms dels carrers que porten nom de persones relacionades amb la Dictadura Franquista.

Creiem que desprès de 40 anys de Dictadura i 40 mes de democràcia es una necessitat iniciar aquest camí. Queden encara moltes coses a fer, per aconseguir acabar amb la impunitat del franquisme i fer justícia a les víctimes d’aquesta llarga nit que va ser la Dictadura feixista al nostre país.

La pervivència de la simbologia i la nomenclatura dels carrers franquistes suposa una humiliació a les víctimes que continua desprès de 40 anys de la mort del Dictador. A Esplugues la repressió franquista va ser molt important sobre una població de 3500 persones es tenen documentades fins ara, 10 persones assassinades, 11 exiliades, 11 empresonades, 35 persones amb expedients de responsabilitats politiques, cosa que els va costar la inhabilitació laboral, l’embargament dels seus bens i una multa econòmica.

Per tot aixó és necessari començar a fer justícia a les víctimes i a les seves famílies que encara viuen. Es un exercici de garantia de no repetició, explicar-ho a la ciutadania i sobretot a les noves generacions.

També caldria anular les commemoracions i títols que reconeguin a persones vinculades a la dictadura. Treballar en la localització, catalogació i declaració com a patrimoni històric, dels llocs de memòria i la seva senyalització, amb plaques que expliquin els fets que van tindre lloc durant la dictadura. Establir un dia de record i homenatge a les víctimes.

I per terminar, el que hem fet aquí avui, es el primer pas per aconseguir acabar amb la impunitat del franquisme i consolidar la nostra societat democràtica. Defensar els valors democràtics per el que van ser represaliades les víctimes, totes elles defensores del legítim govern de la Segona República espanyola i la Generalitat de Catalunya com el President Lluís Companys.


Mari Carmen Romero López Agustina Merino Tena
Presidenta AMHDBLL Secretària AMHDBLL


Francisco Ruiz Acevedo
Presidente de honor AMHDBLL"