dimarts, 26 de gener del 2016

Activitats al voltant de la guerra civil a Tarragona.


http://bibliotecatarragona.gencat.cat/ca/detalls/noticia/Activitats_GCivilTGN



Del 14 al 31 de gener de 2016 a la ciutat de Tarragona.

El 2016 es commemora el 80è aniversari de l'inici de la Guerra Civil espanyola (1936-1939), provocada per la rebel·lió d’uns militars contra el règim legítim de la República. La recuperació d'una efemèride del passat és útil i convenient si té com a objectiu difondre la nostra història i serveix, com és el cas, per a rebutjar la irracionalitat i la crueltat de les guerres, així com per a reivindicar en el present i en el futur la convivència democràtica i pacífica entre els homes.
Com en anteriors edicions, al voltant de la data del final del conflicte bèl·lic a Tarragona, el 15 de gener de 1939, diferents  institucions i entitats culturals han programat un seguit d’activitats per a ajudar a conèixer què va succeir abans i després del final de la Guerra Civil a la nostra ciutat.
La Biblioteca Pública de Tarragona hi participa amb dues activitats que tindran lloc, ambdues, a la secció local  a les 7 de la tarda. La primera serà el dimarts dia 26 de gener; es tracta d’un taller que  porta per títol “Memòries de guerra. Dietaris de soldats del Camp de Tarragona”, en el qual es comentaran i fullejaran alguns llibres de memòries de soldats camptarragonins dels dos bàndols.  La segona activitat és el dijous dia 28 gener a les 19 h; és una conferència titulada  “La guerra des del front: dietaris i memòries de soldats combatents (1936-1939)”, a càrrec de l’historiador i escriptor Eugeni Perea.