• a las 18:00
    Empieza dentro de 2 horas aproximadamente
  • Aula 13.007 de l'Edifici Ramon Turró de la Universitat Pompeu Fabra – Ciutadella, a les 18h.


El proper dimecres, us convidem a l’acte de Conmemoració del 75è aniversari de l'exili que organitza la Assemblea d’Humanitats.

L'acte sorgeix de la constatació d'una carencia que fereix amb cruesa la carrera d'Humanitats: l'oblit de la guerra civil, de les famílies exiliades i de la foscor de la postguerra.


En record de les 440.000 persones que van creuar la frontera Francesa l’any 1939, hem convidat a dos testimonis de l’exili espanyol, residents a Toulouse, Vida Mason-Zabraniecki i Placer Thibon.

Qui són Vida i Placer?
Filla d'obrers madrilenys anarquistes, Vida Mason-Zabraniecki creuà la frontera amb la seva mare per Cerbère el 10 de febrer de 1938. Des de ben petita, Vida va estar vinculada a les converses i la vida política dels seus pares. A nivell professional, Vida va exercir com a formadora de professors durant molts anys, i ocupà el càrrec de directora del Festival de Cine España de Toulouse, meca de la cultura cinematogràfica hispana.

Placer Thibon és filla d’un anarco-sindicalista espanyol i actualment directora del Centre Documental de l’Exili Espanyol de Toulouse (CTDEE). Durant molts anys ha estat professora a la Universitat de Toulouse-Le Mirail.

Us convidem a assistir a l’acte, a conèixer millor aquest episodi de la nostra història, a reivindicar i, sobretot, a fer memòria.

Com arribar-hi?
http://www.upf.edu/campus/ciutadella/turro.html
PUBLICACIONES
No podré venir... però aquí us deixo un altre documental, "Silencis" que vam fer a partir de les memòries del meu pare.
Me gusta ·  · 
Preparant la sessió he recuperat aquest documental que potser us pot interessar http://vimeo.com/6719501 "Nos Petites Espagnes". Exilis i silencis d'ahir i d'avui... ‪#‎AvuienterresdeFrança‬
Me gusta ·  · 



Aquí teniu el cartell de l'acte