divendres, 8 de gener de 2016

El fotògraf Sergi Bernal explica la biografia d'Antoni Benaiges als alumnes de l'AUGA.


http://anoiadiari.cat/societat/sergi-bernal-desenterra-historia-mestre-assassinat-guerra-civil-auga/


Sergi Bernal desenterra la història d'un mestre assassinat a la Guerra Civil, a AUGA

El fotògraf explica la biografia d'Antoni Benaiges als alumnes de l'AUGA

SOCIETAT
 Dimecres, 13 novembre 2013. 11:30. Redacció AnoiaDiari.
D'UN COP D'ULL

Sergi Bernal va desenterrar la història del mestre Antoni Benaiges, dilluns passat en una nova sessió de l'AUGA. El fotògraf ha recuperat a peu d'un fossa comuna la biografia d'un professor desaparegut just al principi de la Guerra Civil a Bañuelos de Bureba, un petit poble de Burgos.

Bernal va mostrar diverses fotografies de les restes humanes de Benaiges, localitzades al costat de més de cent persones executades el 25 de juliol del 1936. Natural de Mont-roig del Camp, Antoni Benages havia arribat al poble feia un parell d'anys i s'hi havia vinculat fortament. Com a mestre hi va emprar l'innovador mètode pedagògic de Freinet: feia escriure i passar a una petita revista de paper les impressions dels alumnes.
La descoberta d'aquestes llibretes infantils ha permès seguir la trajectòria d'aquella
escola i veure el bon treball del jove professor i el record que, durant molts anys i alguns encara avui, conserven d'ell. Sergi Bernal n'ha publicat un llibre, en col·laboració amb Francesc Escribano, i properament en presentarà un documental a Barcelona.
D'altra banda, a la sessió de l'Auga també s'hi va explicar la problemàtica de la muralla ibèrica dels Prats de Rei i es va llegir un manifest demanant reconsiderar aquesta decisió. Un cop estudiada i inventariada, es vol cobrir de nou la muralla a causa de la falta de pressupost per mantenir-la a la vista i amb la cura necessària. L'Auga va ser precisament qui va fer la primera visita organitzada a aquestes excavacions, fetes al llarg d'aquest any.
Nou acte d'AUGA. Paranoia Accions recordarà Espriu
AUGA commemorarà el centenari de Salvador Espriu amb una proposta de Paranoia Accions. La poesia d'Espriu es farà present a l'escenari del Teatre Municipal l'Ateneu dilluns vinent, amb el recolzament de la veu, la música i la imatge.
L'acte tindrà lloc dilluns 18 de novembre del 2013 a les 6 de la tarda al Teatre Municipal l'Ateneu d'Igualada

Cap comentari: