dissabte, 5 de maig del 2018

SILENCIS (subtítols en català)



https://vimeo.com/70337015


645
0
0
0
Espanya, febrer de 1939, la Guerra s´acaba i 500.000 persones creuen la frontera i s´exilien a França, fugint de la “Nueva España” feixista.

Aquest documental, escrit a partir de les Memòries d´un soldat de l´exercit republicà, alterna testimonis de persones que van viure aquest període, entrevistes a historiadors i imatges d´arxiu. Com una capbussada dins aquesta part de l´història silenciada pero ben viva, en tant que combat per les llibertats.

(2011 / 33 minuts) 
Direcció: Silvia Castro
Realització: Max Renault 
Guió: Ana Garaikoetxea
Contacte: silencis-doc@hotmail.com



https://www.facebook.com/philippe.pif.7/posts/1238711059593415


Documental de Silvia: un republicano en Septfonds .
Espanya, febrer de 1939, la Guerra s´acaba i 500.000 persones creuen la frontera i s´exilien a França, fugint de la “Nueva España”…
VIMEO.COM

1 comentari:

Literatura y Traducción ha dit...

El meu comentari sera escrit en castellá.
Mi padre, mahonés, menorquín corre la misma suerte del anarquista de SILENCIS. Son cientos de miles de patriotas republicanos, "rojos" que ven, inconsolables, la pérdida de su República de los trabajadores. Mi padre, al igual que el amigo de SILENCIS, duerme en Argelès-sur-Mer en la arena, caga en el mar, ejercita la diarrea en noches de miedo y abandono. Mi padre, al igual que el camarada de SILENCIS, está en una barraca de Bram, Aude, huérfano de padres, de mar, de isla, de cielo abierto. Estos valientes aplaudidos en Caussade, lo merecían, venían de una lucha heroica contra el destino negro del fascismo.¡¡VIVAN LOS CAMARADAS DE LOS CAMPOS CRUELES DE FRANCIA!! ¡¡VIVA POR SIEMPRE EL RECUERDO LIMPIO DE LA REPÚBLICA ESPAÑOLA DE NUESTROS PADRES Y ABUELOS!!
danielle triay royo.