dissabte, 24 de maig del 2014

Descobert un dels refugis amagats del camp d'aviació de Tona-Balenyà


http://www.naciodigital.cat/noticia/68909/descobert/dels/refugis/amagats/camp/aviacio/tona-balenya


 | Actualitzat el 20/05/2014 a les 12:39h
L'entrada del refugi, en un marge. Foto: Ajuntament de Balenyà

Un veí de Balenyà ha localitzat casualment el refugi de Moianès 1 del Camp d’Aviació de Tona-Balenyà, del qual n’hi havia constància però que mai s’havia  aconseguit localitzar. Aquest refugi es troba al sud de can Moianès, en el camí que porta cap a la granja, per una pista asfaltada. La terra havia tapat completament les entrades d’aquest refugi que ara, potser per les pluges o qualsevol altra raó, ha quedat al descobert.

Al Camp d’Aviació de Tona-Balenyà, utilitzat a la Guerra Civil espanyola, hi ha un total de vuit refugis elementals que es distribueixen al llarg del que era tot el camp. D’aquests, s’havien localitzat tots menys aquest de Moianès 1 i el de Granja 2, que encara no s’ha pogut localitzar.

Sembla que el refugi està en perfecte estat de conservació (foto, a la dreta) i, per tant, caldrà valorar la possibilitat de recuperar-lo, explica un portaveu de l’Ajuntament de Balenyà.

Amb aquest refugi es completariala ruta que fa temps es va presentar i que permet donar la volta a tot el que va ser el perímetre del camp d’aviació i veure’n pràcticament tots els refugis existents. Tal com apunta aquesta ruta, aquest és un dels refugis que no s’havia aconseguit localitzar.