dissabte, 25 de gener de 2014

Nit de la Memòria

Us convidem a participar a l’acte de la Nit de la Memòria per a reivindicar el compliment de la llei per part del ministre WERT  que ha de retornar els papers que resten pendents i ja digitalitzats.

Feu-ne difusió

EN L’eDició d’ enguany la comissió de la dignitat premiarà,

jordi carbonell I BALLESTER,
josep soler i SARDÀ,
les germanes de salvador puig antich

El proper dia 28 de gener se celebrarà  una nova edició de la NIT DE LA MEMÒRIA.
Hora les 19.30 h.  (dos quarts de vuit del vespre).
Lloc:  Sala d’Actes de l’Orfeó  Martinenc.  Avinguda Meridiana 97 de Barcelona.
Estació del Clot de la línia 1 i 2 del metro, i de Rodalies de Catalunya.

Es lliuraran els Premis Dignitat 2013 que s’han concedit a:

Jordi Carbonell  i Ballester, filòleg i polític, per la seva tasca científica en l’àmbit de la filologia i la història de la llengua catalana, i per la constant i exemplar actitud cívica de la defensa de la nostra llengua, cultura i drets nacionals, que el portà a ser expulsat de la universitat, i a ser empresonat i torturat, per voler declarar en català davant de la policia.
Josep Soler i Sardà, músic, per la seva aportació a la cultura musical catalana com a compositor i com a ensenyant als conservatoris de Barcelona i Badalona, i per la dimensió cívica de la seva actuació constatada, en el fet que retornà al Ministeri de Cultura la Medalla d’Or al mèrit de belles arts, per la reaccionària i intolerant actitud del ministeri i el govern de l’Estat envers l’ensenyament i la cultura i envers Catalunya.
Les Germanes de Salvador Puig Antich, Montserrat, Carme, Imma i Merçona, per la seva tasca constant i decidida per a denunciar la indignitat dels processos polítics del franquisme i per aconseguir la nul·litat del procés del seu germà i de la resta de represaliats polítics del franquisme..

La Comissió de la Dignitat presentarà el manifest  setanta-cinc anys represaliats, que denuncia el fet que encara no s’ha completat el retorn dels documents requisats pel franquisme,  a particulars, entitats, el govern de Catalunya  i la dels 43 Ajuntaments Catalans, als que el Ministeri de Cultura es nega a retornar.

En l’acte s’interpretaran diverses peces musicals del musical Isavel a càrrec d’Iris Vilà i Antoni Mas, i Bernat Català interpretarà “Nocturns nº1” del compositor Josep Soler i Sardà.

Acte obert al públic.
Us esperem

Comissió de la Dignitat
Gener, 2014.


Cap comentari: