diumenge, 1 de març del 2020

Lliuren les restes de set represaliats de la fossa 22 de Paterna als seus familiars.


https://www.vilaweb.cat/noticies/lliuren-a-les-families-restes-de-set-represaliats-de-la-fossa-22-de-paterna/


La consellera Pérez Garijo ha anunciat que també es faran exhumacions a Castelló i Alacant


El cementiri de Paterna ha acollit el lliurament a les famílies de les restes de set víctimes de la repressió franquista, identificades després dels treballs d’exhumació realitzats durant la passada legislatura en la fossa 22 d’aquest cementiri.
La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha participat en la cerimònia i ha anunciat que també es faran exhumacions a Castelló i Alacant. ‘Es demostra que han començat les exhumacions quan les institucions s’hi han implicat’, ha assegurat. Ha recordat que durant la legislatura anterior la Diputació de València va començar les tasques quan era responsable de Memòria Democràtica, i que ara ‘hi participen més institucions’.
📹 Cerimònia de lliurament de les restes de les víctimes del franquisme de la Fossa 22 al cementiri de Paterna. Interpreta "Para la Libertad" el Cor de l'Eliana. @generalitat @RosaPerezGarijo

 Segons la consellera és ‘una faena urgent, no podem esperar més’, i ha elogiat la lluita de les famílies per a recuperar als seus éssers estimats. ‘Avui és un dia molt emotiu. És un moment per a recuperar la dignitat del nostre país, no de les víctimes perquè elles mai perdran la dignitat’, ha dit.
També ha subratllat la ‘necessitat’ que les institucions públiques s’impliquin en la tasca de posar en marxa més exhumacions i recuperar la memòria democràtica.