dijous, 24 d’octubre del 2013

25/10/2013. 19 hores, en la Casa de la Cultura de Sueca. Conferència de Glòria Marcos.


http://www.forumvirtudescuevas.org/p/programacio-del-forum-virtudes-cuevas.html


Programació del Forum Virtudes Cuevas. 

  •  25/10/2013. 19 hores, en la Casa de la Cultura de Sueca.
               Conferència de Glòria Marcos. Tractarà sobre la repressió i el franquisme al País Valencià, tema abordat en una unitat didàctica elaborada per la Fundació Institut d’Estudis Polítics, a la qual pertany la ponent.
La Fundació i els autors d’aquesta unitat didàctica intenten recuperar una part fonamental de la història del País Valencià, com va ser la terrible repressió imposada pel règim franquista. Aquest tema només ha suscitat l’interès de cercles reduïts d’especialistes, mentre que per a bona part de la societat, i sobretot per a la joventut, ha sigut una qüestió ignorada.
L’esperit de reconciliació que va inspirar la Transició espanyola va ser l’excusa per a continuar mantenint un llençol de silenci sobre la crueltat del franquisme. Sota aquesta pretesa neutralitat, les programacions d’Història d’Espanya han mantingut silencis ofensius sobre la repressió, trencats només per la voluntat d’alguns docents, especialistes i associacions per la recuperació de la memòria històrica.
En un moment on el règim polític sorgit d’aquella pretesament immaculada Transició trontolla per tots els costats, és necessari donar a conéixer i recordar quins són els seus terribles orígens dictatorials, ja que aquesta no suposà un vertader trencament amb el règim anterior: l’auge actual de l’extrema no sorgeix del no res, sinó que suposa una continuïtat mai trencada amb un franquisme ben actiu en la nostra societat. Si volem combatre aquesta mena d’ideologies, és fonamental conéixer, sobretot la gent més jove, fins a quins extrems d’inhumanitat poden conduir.