dissabte, 6 de novembre del 2021

Lliuren als familiars les restes de les víctimes del franquisme enterrats a la fossa 115 de Paterna

 https://www.vilaweb.cat/noticies/lliuren-als-familiars-les-restes-de-les-victimes-del-franquisme-enterrats-a-la-fossa-115-de-paterna/



Aquest matí s’han lliurat als familiars les restes mortals dels represaliats pel franquisme que s’han exhumat de la fossa 115 del cementiri de Paterna. Les tasques d’exhumació van començar el primer d’abril de 2019 i des de llavors han identificat vint-i-una víctimes de la repressió franquista, a càrrec del grup especialitzat ArqueoAntro i de l’Associació de Familiars de la Fossa 115 de Paterna.

El lliurament s’ha fet en un acte al cementiri, en el qual s’han lliurat als familiars de les víctimes unes caixes amb les restes mortals, que s’han identificat genèticament, tapada amb una bandera republicana espanyola. Entre els exhumats hi havia un dels oncles de l’ex-vice-president del govern espanyol Pablo Iglesias, que ha participat en l’acte amb la seva mare.

Luz Josefina Ferre: “Després d’afusellat el pare, la Guàrdia Civil venia a casa per si havíem fugit”


Hoy se han entregado los restos de la Fosa 115. Los trabajos empezaron el 1 de abril de 2019, pero la lucha de las familias por recuperar los restos empezó hace muchas décadas. Hoy hemos avanzado en dignidad porque las administraciones han dejado de dar la espalda a las familias.
✊🏻Memoria, justicia y reparación.