diumenge, 27 d’agost del 2017

MdM: EL DISSABTE 2 SET. 12 H PLAÇA OLIVAR: 39ena. CONCENTRACIÓ VERITAT, JUSTÍCIA I REPARACIÓ.



Companyes i companys,

El proper dissabte, 2 de setembre,  ens tornam a concentrar per assolir els drets de les víctimes del franquisme: Veritat, Justícia i Reparació. 

En aquesta ocasió i aprofitant la avinentesa de dia 30 agost, dia internacional contra la desaparició forçada, la volem dedicar a la condemna i lluita contra aquest greu delicte tipificat jurídicament com a crim contra la humanitat. 

Com bé sabeu a Mallorca, durant la guerra i el franquisme, patirem moltes desaparicions forçades i encara avui, després de tant de temps, les famílies de les víctimes les segueixen cercant, cosa que no fa més que perpetrar i posar de manifest, no només la greu injustícia que patiren ahir, sinó i també la que pateixen avui.

Desgraciadament aquesta greu violació contra els drets humans es segueix cometen actualment,  recentment a l'Argentina i Xilè amb els casos dels indígenes Mapuches i la seva lluita contra el desplaçament i robatori del seu territori els estan de nou fent desaparèixer, a ells i als activistes que els intenten ajudar, un cas molt conegut i recent és el del jove Santiago Maldonado. Per explicar-mos aquest i altres casos ens acompanyaran companyes d'entitats de Memòria i DDHH de Argentina i Xile. També comptarem amb la interpretació de cançons de Victor Jara, víctima també de detenció il·legal i desaparició forçada, a càrrec de músics del grup "Vientos de Poniente" .
La convocatòria és per dissabte, 2 de setembre, a les 12 hores, a la Plaça Olivar de Palma. Us esperam a tots i totes, porteu fotos, cartells, el mocador vermell de la memòria, el que vulgueu.

No a la Desaparició Forçada!!!
Visca la lluita dels pobles indígenes! 

MdM