dissabte, 16 de gener del 2016

Entrada 13.600. 'Camins. Memòries d'una Europa en guerra'.


http://memorialdemocratic.gencat.cat/ca/publicacions/QDMD_03.-Camins

Para ver los documetales en catalán o subtitulados en castellano, inglés, francés, alemán y polaco hay que ir a la página.


'Camins'
Una eina pedagògica amb un audiovisual i un quadern didàctic per treballar l’Holocaust a l’aula.
Els Servei Educatiu del Memorial Democràtic posa a l’abast dels professors un nou recurs gratuït  per treballar l’Holocaust a les aules. Es tracta de ‘Camins’, un audiovisual que té com a objectiu ajudar els joves a analitzar què va passar i com va passar en el context de la suposada neutralitat del règim franquista. D’aquesta manera, es vol oferir als nois i noies eines per  entendre el present.
‘Camins’ narra la història real de dues famílies, els Friemel i els Hoenigsfeld. Els Friemel iniciaren la seva vida plegats a Barcelona i es van veure obligats a fugir-ne amb la fi de la Guerra Civil. Els Hoenigsfeld decidiren venir a Espanya des de la seva Polònia natal, primer per obrir-se nous horitzons professionals i després per fugir de l’horror del nazisme.
Aquestes dues històries són un breu relat enmig de tota la barbàrie. Camins d’anada i tornada que travessen Europa tot passant per casa nostra. Què els porta a iniciar aquests viatges? Què es troben en els diferents països per on passen? Les seves històries creuades ens endinsen en la convulsa Europa d’aquells moments i ens expliquen les situacions que van haver d’afrontar i les decisions que van haver de prendre davant l’amenaça dels totalitarismes.
L’audiovisual  va acompanyat d’una proposta didàctica per treballar l’Holocaust a l’aula. 

VOS Cast.

VOS Eng.

VOS Fr.

VOS De.

VOS Pol.

Data d'actualització: 14.01.2016