dilluns, 1 d’abril del 2013

ICV-EUiA demana que onegi la bandera de la República a l’Ajuntament de Terrassa amb motiu del 82é Aniversari.


http://www.egar.cat/20130322/politica-terrassa-valles/volen-la-bandera-de-la-republica

Amb motiu del 82è Aniversari de la proclamació de la II República el proper 14 d’abril, el grup municipal d’ICV-EUiA ha tornat a proposar a la resta de grups adoptar un acord en la Junta de Portaveus per fer un reconeixement a les persones que van lluitar en la seva defensa. La idea és que en un dia tan assenyalat com el 14 d’abril, el consistori terrassenc recordi i reti homenatge als terrassencs i terrassenques i la resta de persones que van defensar la República i la seva legitimitat democràtica .
Per això ICV-EUiA desitja que, a l’igual que ja fan diferents ajuntaments de Catalunya, durant aquest dia pugui onejar la bandera republicana als pals del Raval de Montserrat en senyal d’homenatge i de reafirmament dels valors de justícia i democràcia que aquestes van defensar, en molts casos donant la seva vida i patint tot tipus de represàlies.
L’acord proposat per ICV-EUiA també emplaça a l’Ajuntament a vetllar per la retirada de símbols franquistes que encara puguin restar en alguns carrers i edificis del nostre municipi, d’acord a la Llei 52/2007 de memòria històrica.
ICV-EUiA també proposa que l’Ajuntament demani al govern de l’Estat  al govern de l’Estat que reprengui les iniciatives necessàries i destini els recursos adients per continuar desenvolupant la Llei de Memòria Històrica vigent i que faci efectiu el compliment dels principis de veritat, justícia i reparació de totes les víctimes del franquisme i familiars d’aquestes assumint en primera persona la tasca d’investigar els crims del franquisme vetllant i prenent les actuacions necessàries perquè cap persona amb responsabilitats en institucions competents impedeixi o posi dificultats a aquesta tasca.
Cal tenir present que el Govern de l’Estat en els pressupostos del 2013 va optar per  suprimir totalment les partides econòmiques adreçades a donar suport a la investigació de crims, exhumació de fosses i reconeixement de víctimes.
El text proposat per ICV-EUiA indica que la II República “va promoure l’avanç en la transformació de la nostra societat, en defensa de les llibertats individuals i col·lectives i per la justícia social. Per primera vegada principis com el de ciutadania, laïcitat, solidaritat, fraternitat, igualtat, etc… passaven a ser política d’Estat i no simples paraules sense contingut real. El règim monàrquic amb tot el que comportava va ser sobrepassat per la força d’una ciutadania que va entendre que era el seu moment, el moment del poble i de la justícia social”.
Per ICV-EUiA la millor forma d’homenatjar els defensors/es de la República “és reivindicant i fent nostres els valors ètics i democràtics que els va guiar en la seva lluita per un món més just. Per tant, la construcció d’una societat més justa també passa per la reivindicació d’un model d’Estat  republicà”.

La proposta que ja va fer ICV-EUiA l’any passat no va comptar amb el suport de la resta de grups municipals, però el grup municipal roigverd confia que en aquesta ocasió el 14 d’abril d’enguany es pugui recordar i homenatjar la República, el que va representar, i a les persones que la van fer possible i la van defensar, amb el gest simbòlic d’hissar la bandera tricolor al Raval de Montserrat.

Si ICV-EUiA no rep resposta de la resta de grups municipals no descarta portar la seva proposta com a Resolució al Ple Municipal de la setmana propera.