diumenge, 21 d’octubre del 2012

Visita per la Barcelona de la Guerra Civil: una manera diferent de veure la ciutat

http://blocpavellorepublica.ub.edu/2012/10/10/visita-per-la-barcelona-de-la-guerra-civil-una-manera-diferent-de-veure-la-ciutat/



Amb Homage to Catalonia de George Orwell sota el braç, des de fa dos anys, el britànic Nick Lloyd organitza rutes per Barcelona perquè els turistes coneguin els escenaris de la Guerra Civil espanyola visitant alguns dels indrets de la ciutat que foren claus entre els anys 1936-1939.
Explicar el conflicte bèl·lic, parlant de temes com l’anarquisme de l’època, els bombardejos i George Orwell entre d’altres, no resulta una tasca fàcil, però aquest geogràf, veí del Poble Sec des de fa més de vint anys, va molt ben preparat amb fotografies, música, pel·lícules, etc.
Al finalitzar la visita, Lloyd es reuneix amb tot el grup al bar La llibertària al carrer Tallers. Allí, entre pòsters i retalls de premsa de la guerra, convida als turistes  al debat.
Aquesta activitat no està destinada únicament als turistes estrangers. S’hi pot apuntar tothom qui hi estigui interessat. També és fan visites en castellà . Si voleu informació sobre el lloc de reunió, l’itinerari, els horaris, preus, etc., podeu consultar la pàgina web Spanish Civil War tours in Barcelona,  o bé aquesta en català: BCNShop.
Us recomanem les visites del Nick, bon amic del CRAI Biblioteca Pavelló de la República. Segur passareu una bona estona!