dimarts, 13 d’octubre del 2015

Homenatge a Companys i a tots els represalitats pel franquisme


http://www.btv.cat/btvnoticies/2015/10/12/victimes-repressio-franquista-fossar-pedrera/





Actualitzat el 12.10.2015 a les 14:07 Laura Arias
Al Fossar de la Pedrera del cementiri de Montjuïc, entitats i autoritats han fet una ofrena floral al monument en record del president Lluís Companys tres dies abans del 75è aniversari de l'afusellament. L'acte ha estat organtizat per l'Associació Pro-memòria als Immolats per la Llibertat de Catalunya i el Memorial Democràtic i hi han assistit un centenar de persones.
Els assistents han demanat la rehabilitació política de totes les persones jutjades i condemnades durant la dictadura. El Cor Poblenou ha interpretat el ‘Cant dels ocells’ i ‘Els segadors’, entre altres peces, i s’ha fet una ofrena floral en memòria de totes les persones que van perdre la vida com a conseqüència de la repressió franquista.
La vicepresidenta de la Generalitat, Neus Munté, ha recordat que el president Lluís Companys va ser escollit democràticament i que va ser afusellat fa 75 anys per defensar els seus ideals i la llibertat, uns fets que ha qualificat de “lamentables i vergonyosos”. Munté ha donat suport a la reivindicació de les entitats: “No hem de renunciar a la memòria però sí que hem de denunciar l’oblit, des de la Generalitat hi continuarem treballant”, ha dit la vicepresidenta.

Notícies relacionades