dissabte, 28 de febrer de 2015

El proper dimarts 17 de març a les 19h presentem el llibre "Homes del bosc: una història dels maquis" a Transitant (Palma de Mallorca)


El proper dimarts 17 de març a les 19h presentem el llibre "Homes del bosc: una història dels maquis" a Transitant,
transitant: llibres i línies de fuga c/socors, 16 baixos, 07002 Ciutat (Mallorca) 

Podeu veure l'esdeveniment al seu web:

http://www.transitant.net/activitats/presentacio-llibre-homes-del-bosc-una-historia-dels-maquis/

Per si vos voleu acostar-vos i difondre la convocatòria. Més avall teniu informació sobre el llibre i la Proposta Didàctica.
[Hi serem per Mallorca del 14 al 18.]
De pas, vos comente que tenim en marxa un Verkami per la seua daptació i traducció al castellà, si el projecte us sembla interessant comparteix-lo a les teues xarxes socials i participa. Gràcies.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
HOMES DEL BOSC: Una història dels maquis
Autor: Francisco Collado Cerveró
L’autor va estudiar Història però treballa com a bibliotecari des de fa un fum d’anys. Ha publicat un llibre sobre la història del Moviment Okupa a la ciutat de València i un altre sobre el poble sahrauí. Vinculat a diferents col·lectius i moviments socials de València, un dels seus motius per presentar aquesta nova publicació sobre els Maquis és mostrar als més joves una part quasi sempre amagada de la nostra història més recent i d'unes persones que lluitaren fins el seu últim alè cercant la llibertat.
 "HOMES DEL BOSC: una historia dels maquis", és un text que, amb un llenguatge assequible i entenedor, barreja el relat juvenil, la divulgació històrica i el gènere epistolar. En ell, els més menuts d’una família descobriran, a partir d’unes cartes amagades, el recorregut vital d’un guerriller i coneixeran perquè va esclatar la Guerra Civil, com es va desencadenar una duríssima repressió per part de la dictadura i com front a això, milers de persones resistiren i la combateren durant anys. Aquest llibre intenta que la història i la memòria d’aquestes persones arribe als més joves.

A banda del llibre, Núria Mestre Marcotegui, mestra de professió, ha redactat una Proposta Didàctica amb un ample ventall d’activitats per a fer a les aules.

Aquest llibre s’ha fet amb micromecenatge, a través de la plataforma Verkami.

Tant el llibre (10 euros) com la Proposta Didàctica (5 euros) poden aconseguir-se a diferents llibreries, col·lectius i espais
o contactant amb l’autor a través del correu fcollado@bib.upv.es o de les següents webs, on trobareu més informació sobre punts d distribució, calendari de presentacions, etc.
Facebook:  https://www.facebook.com/home.delbosc.1

Cap comentari: